7.8.13

Airbnb / Βρες κάποιον να σε φιλοξενήσει



Tο έχεις ακούσει το couch-surfing? Eίναι για την περίπτωση που θες να βρεις ένα καναπέ για να περάσεις τη νύχτα σε πάνω από 100.000 πόλεις στον κόσμο.

Το έχεις ακούσει το AirBnb? Είναι για την περίπτωση που θέλεις να βρεις ένα καναπέ, ένα δωμάτιο ή ένα σπίτι για να περάσεις τις διακοπές σου. Λειτουργεί - ευφυέστατα- ως εξής: 

Aς πούμε, ότι εσύ έχεις ένα περίσσιο δωμάτιο στο σπίτι σου και θέλεις να φιλοξενήσεις κάποιον επί πληρωμή. Το ίδιο μπορεί να σκέφτηκε και κάποιος άλλος στο Σαν Φρανσίσκο και έτσι, να είσαι εσύ ο φιλοξενούμενος κι εκείνος ο οικοδεσπότης. Όπως και να έχει, μπαίνεις στο site  της AirBnb και διαλέγεις, αφού δημιουργήσεις ένα λογαριασμό, που θα ήθελες να μείνεις. Μπορείς να διαβάσεις την περιγραφή του χώρου, τις παροχές και τις κριτικές των ατόμων που έμειναν προηγουμένως στον οικοδεσπότη που επέλεξες και έτσι να αποφασίσεις τι είναι το καλύτερο για σένα. Αντίστοιχα, μπορείς να γίνεις εσύ ο οικοδεσπότης και να φιλοξενείς άτομα απ' όλο τον κόσμο.

Κι αν είναι κανένας ανώμαλος; Τόσα γίνονται. Που τον ξέρεις εσύ;
Πέραν των κριτικών από προηγούμενους φιλοξενούμενους, με τους οποίους μπορείς να επικοινωνήσεις και να μάθεις αν όντως ο οικοδεσπότης είναι αυτός που διατείνεται ότι είναι, έχεις και τα στοιχεία του με τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του, τα οποία μπορείς να ελέγξεις. Επίσης, η εταιρεία σου καλύπτει την περίπτωση που ο οικοδεσπότης δεν εμφανιστεί και κάποιες άλλες υπο-περιπτώσεις και φροντίζει έτσι ώστε, τόσο εσύ που φιλοξενείσαι, όσο και αυτός που φιλοξενεί, να είστε εγγυημένα ασφαλείς. Σκέψου ότι όσο ρίσκο είναι για σένα να επισκεφτείς έναν άγνωστο, τόσο ρίσκο είναι και για εκείνον να σε φιλοξενεί στην ιδιοκτησία του.

Κι αν σε κλέψει;
 Δεν μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί η πληρωμή του γίνεται μέσω του site τη στιγμή που κλείνεις τη διαμονή και βγαίνει παραστατικό με την απόδειξη του ακριβές ποσού. Δεν συναλλάσσεστε μεταξύ σας, αλλά μέσω της εταιρείας.

[Υπάρχει κατατοπιστικότατο Κέντρο Βοηθείας και η ιστοσελίδα είναι σχεδιασμένη κατάλληλα, ώστε να σου λύσει όλες τις απορίες] 

Προσωπικά, το δοκίμασα μια φορά και έμεινα πολύ ευχαριστημένη . Ο οικοδεσπότης ήταν ευγενέστατος, διακριτικός, ήσυχος και μας μετέφερε από και προς το αεροδρόμιο. Το δωμάτιο ήταν ακριβώς όπως τις φωτογραφίες, καθαρό, είχαμε δικό μας ψυγείο, χάρτες, χρησιμοποιούσαμε την κουζίνα του για να μαγειρεύουμε και ήταν όλα πολύ οργανωμένα. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη και φυσικά του έδωσα άριστες κριτικές. Mας είπε ότι είχε φιλοξενήσει ακόμα και μια οικογένεια με μικρά παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι η λύση του AirBnb δεν είναι μόνο για νέους χίπηδες,  αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει άνετα και μια οικογένεια, αν φυσικά ο χώρος που προσφέρεται είναι κατάλληλος.

Τέλος, να επισημάνω ότι ήταν μια πολύ συμφέρουσα λύση από οικονομικής άποψης, αφού το συνολικό ποσό ήταν κατά πολύ χαμηλότερο από το φθηνότερο ξενοδοχείο. 

Ψάξτε το, αξίζει.

Εντάξει. Μπουφάν πήρες;
Πηγές φωτογραφιών: (1) (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: